Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a rămas sâmbătă fără permis de conducere, după ce a fost prins de radar gonind cu o viteză de 172 km/h între Oradea şi Arad, mai precis între Şimand şi Chişineu Criş.

"Pilot de raliu"

Site-ul specialarad.ro scrie că Ilie Bolojan "ar putea face oricând concurenţă piloţilor de raliuri" şi se afla la volanul unui autoturism Mercedes când a fost prins cu 172 km/h cu un radar mobil.

Limita de viteză pe drumul respectiv, pe porţiunea dintre Şimand şi Chişineu Criş, este de 100 km/h.

Pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, Bolojan s-a ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile pe drumurile publice şi cu o amendă contravenţională în valoare de 1.305 lei, mai precizează specialarad.ro.

Trece pe bicicletă!

Primarul Oradiei a confirmat pentru BIHOREANUL faptul că a rămas fără permis, explicând şi unde mergea atât de repede. "M-am dus la nunta nepoţelei mele, fiica fratelui meu, unde am fost şi naş. Am fost contracronometru şi am galopat să ajung la timp", a spus Bolojan.

Acesta a confirmat şi faptul că a primit o amendă, sau "felicitări" cum i-a spus el, însă a spus că a rămas fără permis "vreo 30 de zile".

Întrebat cum se va deplasa de aici înainte, primarul a spus că se va folosi de dovada Poliţiei, în termenul legal, iar apoi va apela inclusiv la… bicicletă. "O să-mi iau şofer de la birou pentru deplasări în scop de serviciu în ţară. Spre Primărie voi veni pe jos, cu tramvaiul, cu bicicleta. Stau la 20 de minute de birou", a spus Bolojan.