O femeie din Constanţa a născut la distanţă de câteva zeci de minute, atât în autospeciala SMURD, unde a fost asistată de echipajul de urgenţă, cât şi la Spitalul Judeţean Constanţa, unde medicii au constatat cu surpriză că mai avea o sarcină.

Mama, care mai are acasă patru copii, nu ştia că este însărcinată cu gemeni, a transmis sâmbătă ISU Dobrogea, citat de Agerpres.

Întâi o fetiţă...

Cei doi frăţiori, o fetiţă şi un băieţel, s-au născut la câteva zeci de minute distanţă. "Sunt gemeni, născuţi în urmă cu puţin timp, însă în locaţii diferite. Primul dintre gemeni s-a născut în drum spre spital, în ambulanţa SMURD Palas, iar cel de-al doilea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei, Constanţa. Mama nu ştia că are gemeni, iar surprinderea colegilor noştri a fost la fel de mare ca cea a medicului care a preluat pacienta, ştiind că născuse deja", a transmis ISU Dobrogea.

Echipajul SMUD a fost solicitat prin numărul de urgenţă 112 pentru o femeie însărcinată cu contracţii care a şi născut în drum spre spital o fetiţă "perfect sănătoasă şi foarte frumoasă" cântărind 3 kilograme.

"Sigur că am avut emoţii! Mari! Deşi am participat la multe intervenţii, naşteri nu am mai prins până acum. Niciodată o misiune nu seamănă cu alta. Pentru noi, rutina nu există!", au transmis ulterior membrii echipajului pe pagina de Facebook a ISU Constanţa.

... apoi un băieţel

La spital, echipajul SMURD a predat copilul la Secţia Neonatologie iar mama la Secţia Ginecologie, pentru evaluarea stării de sănătate după naştere.

"La scurt timp însă, echipajul SMURD, care aştepta să vadă cu nerăbdare dacă ambele sunt bine, a fost anunţat că mama avea, de fapt, gemeni, iar cel de-al doilea copil s-a născut în spital, spre surprinderea pompierilor militari, dar mai ales a medicului care ştia că deja născuse", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Oana Manoilă.

Cel de-al doilea copil este un băieţel, iar starea lui de sănătate este bună. Femeia din Constanţa mai are acasă încă patru copii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!