Polo cu calificarea pe masă, asta se va întâmpla de vineri până duminică la cel mai cochet bazin de polo din ţară, Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" unde patru echipe reprezentative: Rusia, Olanda, Marea Britanie şi România se vor bate pentru primele două locuri care asigură prezenţa la turneul final al Campionatului European, programat la Zagreb în perioada 29 august - 11 septembrie 2010.

Antrenorii echipei României, Kovacs Istvan şi Ladislau Balanov, susţin că ultima reprezentaţie a echipei noastre, acel 13-10 cu Turcia nu a fost un examen tocmai reuşit însă datele problemei vor fi cu totul altele la acest turneu unde România nu-şi permite luxul de a trata adversarii de sus pentru că la mijloc este prezenţa la turneul final al Campionatului European.

"Trebuie să fim prezenţi la Zagreb mai ales că oraşul croat a câştigat disputa cu Oradea şi Debrecen în organizarea acestui turneu final. Naţionala noastră este pregătită 100% pentru aceste jocuri şi nici nu concep să nu se califice, în opinia mea, de pe primul loc", a spus şeful federaţiei române de specialitate, Anatol Grinţescu.


Programul turneului de la Oradea

Vineri, 30 aprilie
16:30 România - Marea Britanie (TVR 1)
18:15 Olanda - Rusia

Sâmbătă, 1 mai
16:30 România - Olanda (TVR 1)
18:15 Rusia - Marea Britanie

Duminică, 2 mai
10:30 România - Rusia (TVR 1)
12:15 Olanda - Marea Britanie


Componenţa celorlalte două grupe de calificare:
Grupa A (Istanbul): Spania, Slovacia, Turcia, Malta.
Grupa B (Atena): Macedonia, Grecia, Franţa, Slovenia.

*Se califică la turneul final primele două clasate din fiecare grupă.