Tricolorii susțin sâmbătă, în Ungaria, meciul decisiv pentru calificarea în grupele Campionatului European de Fotbal 2024. Naționala României o va confrunta pe cea a Israelului și ar obține calificarea și în cazul în care meciul se va încheia la egalitate.

Meciul de miercuri dintre Israel şi Elveţia s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar astfel România mai are nevoie de un singur punct din meciul cu Israel pentru a merge la Campionatul European din 2024, notează Hotnews.ro. 

„Va fi un meci cu încărcătură emoţională foarte mare, dar grupul este pregătit. (…) Sigur că nu suntem la nivelul pe care mi-l doresc, dar suntem la un nivel destul de bun ca să ne calificăm”, a declarat Edward Iordănescu, selecționerul echipei României.

În cazul în care va câștiga meciul de sâmbătă, programat de la ora 21.45, pe stadionul Pancho (Felcsút / Ungaria), echipa României va acumula 19 puncte în grupă și se va califica la turneul final din Germania. Dacă va face egal, va avea 17 puncte, dar nu va mai putea fi prinsă din urmă de Israel, deci tot calificată va fi. 

Hotnews.ro subliniază că, în cazul unei victorii a selecționatei Israelului, tricolorii vor rămâne cu 16 puncte, iar Israel se va apropia la un singur punct. În această situație, România va trebui să obțină în ultima etapă (cu Elveția) același rezultat pe care Israelul îl va obține în Andorra.

Meciul de sâmbătă (18 noiembrie) va fi transmis în direct de Prima TV.

Campionatul European de Fotbal se va desfășura în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024 pe mai multe stadioane din Germania. Finala este programată la Berlin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!