Naționala României s-a calificat la Campionatul European de fotbal din 2024, după ce a învins, sâmbătă seară, cu 2-1, reprezentativa Israelului, într-un meci dramatic, desfășurat în Ungaria, în localitatea natală a premierului maghiar Viktor Orban, la Felcsut.

România mai are de susținut în calificări în grupă un ultim meci, cu Elveția, dar rezultatul acestuia nu mai poate influența calificarea la turneul final. 

Un rol important în succesul împotriva Israelului l-a avut atacantul orădean George Pușcaș, care a înscris primul gol al reprezentativei noastre, în minutul 10, într-un moment în care tricolorii erau conduși cu 1-0 încă din minutul 2.

Pușcaș a introdus cu siguranță balonul în poartă, cu capul, după ce acesta a ricoșat din bară, în urma unui șut fabulos al lui Denis Drăguș. 

Cel de-al doilea gol al reprezentativei noastre a fost înscris de Ianis Hagi, în minutul 63, cu un șut plasat din interiorul careului de 16 metri, cu piciorul stâng.

Pentru Naționala României era suficient și un rezultat de egalitate pentru a obține calificarea la turneul final, din Germania, după o pauză de opt ani.


George Pușcaș și Ianis Hagi, cei doi marcatori ai României. Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Într-o declarație făcută după meci, George Pușcaș a spus că este o mândrie enormă pentru el că a reușit această performanță.

„Este o mândrie enormă. Astăzi cred că orice român e fericit. Am stat la linie perfect, că am știut că acolo e pâinea mea, în careu. Știam că voi fi acolo, în fața porții, și trebuia să marchez”, a spus orădeanul.

Întrebat despre criticile din ultima perioadă, Pușcaș a spus că speră că acestea au reușit să-l motiveze și a ținut să-i asigure pe spectatori că „îmi dau până la ultima picătură de transpirație pe teren” când joacă pentru Națională. „Toți băieții ăștia, nu numai eu, vrem să fim cât mai sus”, a conchis Pușcaș.


Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!