După întrecerea individuală a fetelor, în cadrul cărora s-a impus vicecampioana olimpică Anamaria Brânză, de la Steaua, Campionatul Naţional de spadă de la Arena "Antonio Alexe" a continuat miercuri şi joi cu Superliga feminină, competiţia finală pe echipe, care a reunit la start 7 formaţii, dintre care, în premieră, una a fost din Oradea, CS Crişul.

Deşi au avut o medie de vârstă de 13 ani, elevele antrenorului Nicolae Ille nu s-au făcut de râs şi, în compania unor adversare selecte, chiar dacă au pierdut toate disputele, au înregistrat evoluţii promiţătoare, care dau speranţe pentru viitor, tinerele fete de la Crişul anunţându-se vedetele de mâine ale spadei feminine româneşti.

"Este îmbucurător că am reuşit cu această echipă atât de tânără să participăm în competiţia de elită din spada feminină românească. Pentru ele a fost o experienţă unică, având în vedere că au avut adversare redutabile, de talie internaţională. Să nu uităm că Superliga feminină de spadă nu e o competiţie oarecare, ea dă aceste componente ale lotului naţional, care au devenit campioane europene şi mondiale, iar Anamaria Brânză este medaliată la Jocurile Olimpice. Sunt convins că aceste tinere fete de la CS Crişul vor asigura schimbul de mâine al lotului naţional", a declarat antrenorul orădean Nicolae Ille.

În final, echipa orădeană, în componenţa Handlery Anna, Fazekas Lilla şi Monica Corpoş, au ocupat locul al VII-lea.

Cele trei jucătoare orădene sunt însă campioane naţionale la categoria lor de vârstă, iar tehnicianul Nicolae Ille nu a putut conta la Superligă pe două din ele, Bianca Benea şi Andreea Tufan, care, neîmplinind încă 13 ani, nu au putut fi înscrise în competiţie.

Un lucru îmbucurător este însă participarea echipei orădene la Superligă, în trecut alte echipe de fete de la CSM şi Crişul având această tentativă de calificare, dar, din păcate, nereuşită.

Ediţia 2011 a Superligii feminine de spadă a fost adjudecată, cum era de aşteptat, de formaţia Steaua Bucureşti, învingătoare în cel mai important meci în faţa oltencelor de la Univ. Craiova, cu scorul de 45-35. Pe locul II s-a situat echipa craioveană, pe poziţia a III-a, CS Satu Mare, locul IV l-a ocupat LPS Craiova, locul V, Farul Constanţa, iar poziţia a VI-a, ANEFS Bucureşti.

Campionatul Naţional de spadă de la Oradea continuă vineri cu întrecerile individuale ale băieţilor, unde vom avea de a face cu un tablou de 64 de sportivi, dintre care 12 sunt orădeni, 11 de la CSM şi unul de la CS Crişul. În fine, sâmbătă şi duminică, vor avea loc întrecerile pe echipe ale băieţilor, Superliga masculină, unde CSM Oradea vizează recucerrea titlului naţional.