Campionatul Naţional al României la Tir cu Arcul, desfăşurat în acest week-end la Oradea, s-a încheiat cu desemnarea lotului naţional care va participa la Campionatele Mondiale de la Antalya (Turcia) şi a lotului de tineret care va participa la Campionatele Mondiale de la Wuxi (China).

Cu toate că vremea n-a ţinut cu sportivii, sâmbătă fiind o zi ploioasă, rezultatele arcaşilor s-au dovedit a fi bine ţintite. Majoritatea premiilor au fost adjudecate de arcaşi de la cluburi din ţară. Astfel, la arc olimpic senioare, întregul podium a fost ocupat de fetele de la SCM Deva, o echipă foarte bine pregătită. De altfel, Simona Băncilă şi Luminiţa Boroş (SCM Deva) sunt cele care vor participa peste două săptămâni, alături de Daniel Ciornei (Iaşi), la Campionatele Mondiale din Turcia.

Aflat, într-o formă de zile mari, acelaşi club a plasat doi arcaşi şi pe primele locuri la seniori arc olimpic. În total, au fost premiate zece categorii de concurs, pe divizii, la seniori-senioare şi juniori-junioare.

Din păcate, sportivii orădeni nu au reuşit să treacă mai sus de faza optimilor de finală.

Participanţii au fost premiaţi de către viceprimarul Oradei, Ovidiu Mureşan, şi de conducerea Federaţiei Române de Tir cu Arcul, cu trofee "ecologice": plachete din lemn de tei lăcuit în patru straturi, având aplicată o figurină cu un arcaş şi o ţintă tricoloră, din răşină, iar gravura a fost executată cu laserul.

Este a patra oară în ultimii şase ani când Campionatul Naţional de Tir cu Arcul al României se desfăşoară la Oradea, municipiul de pe Criş fiind recunoscut pentru buna organizare şi pentru ospitalitate.

"Având ca parteneri principali Primăria Oradea, Consiliul Judeţean Bihor, Universitatea Oradea, Perla Harghitei, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi alţi sponsori, privaţi, Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea desfăşoară o intensă activitate sportivă şi organizatorică, tirul cu arcul devenind în ultimii ani un sport din ce în ce mai cunoscut şi apreciat în Oradea", a declarat Traian Sabău, preşedintele clubului organizator CS "Redpoint" Oradea.