Fundaţia NATO Charity Bazaar donează mai multor şcoli din Bihor 280 de calculatoare, 168 de monitoare, 45 de imprimante şi 4 servere, au anunţat reprezentanţii Primăriei Oradea.

Preşedinta fundaţiei de caritate din Bruxelles, Katalin Schmidt s-a aflat joi la Oradea, unde a predat echipamentele, care urmează să ajungă la şcoli Sâniob, Girişu de Criş, Episcopia Bihor, Chişlaz, Săcădat, Calea Mare, Ineu, Oşorhei, Diosig, Marghita, Bratca, Tinca, Pădurea Neagră, precum şi Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi Căminul Felix din Oradea.

Transportul calculatoarelor din Bruxelles, precum şi sortarea şi depozitatea echipamentelor a fost asigurată gratuit de Clubul Rotary Oradea.

"Mulţumesc din suflet Clubului Rotary şi preşedintelui Alexandru Moş pentru deschiderea şi amabilitatea faţă de acest proiect. Clubul Rotary, prin faptul că a făcut posibil transportul acestor obiecte la Oradea, ne-a ajutat foarte mult. Sper că după vacanţa şcolară, copiii din şcolile orădene şi bihorene vor folosi cu succes echipamentele primite", a declarat, potrivit comunicatului, Katalin Schmidt.

Alexandru Moş, preşedintele Rotary Oradea, club care s-a implicat în mai multe demersuri de voluntariat în Oradea, a sublinitat importanţa unor astfel de proiect. "Pentru Clubul Rotary este foarte important orice proiect care vine în sprijinul comunităţii. Dorim şi promitem că şi în viitor ne vom implica în proiecte asemănătoare, proiecte care contribuie la dezvoltarea societăţii", a afirmat acesta.

Fundaţia NATO Charity Bazaar a fost înfiinţată în 1968 ca o asociaţie a soţiilor de cadre militare, membre şi partenere ale NATO din 36 de ţări. De atunci, ONG-ul s-a implicat într-o serie de acţiuni caritabile şi donând sute de mii de euro mai multor asociaţii şi proiecte caritabile.

La începutul acestui an, aceeaşi fundaţie a donat suma de 8.800 de euro Spitalului "dr. Pop Mircea" din Marghita.