Preşedinta Fundaţiei Nato Charity Bazaar din Bruxelles, Katalin Schmidt, a revenit în această săptămână la Oradea şi, prin intermediul Clubului Rotary şi Primăriei Oradea, a făcut mai multe donaţii în numele organizaţiei sale.

Potrivit unui comunicat trimis joi de reprezentanţii municipalităţii, printre acestea se numără mai multe aparate medicale destinate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Acestea au fost preluate de dr. George Roiu, de la Compartimentul de Oftalmologie al unităţii spitaliceşti, care a precizat faptul că acestea vor ajuta la depistarea problemelor oftalmologice ale pacienţilor.

Aparatura medicală donată constă într-un microscop Nikon OL/5A, un refractometru RM-A2000, un refractometru RM-A6000, o sondă traductor ultrasunete Hewlett-Packard HP 21363A, 20 de seturi oftalmologice, precum şi un kit pentru întroducerea cateterului.

De asemenea, Fundaţia Nato Charity Bazaar a trimis în Bihor două microbuze, dintre care unul a ajuns la Asociaţia pentru Cultură, Spiritualitate şi Dezvoltare a Relaţiilor Transfrontaliere din Oradea, iar celălalt va fi folosit pentru transportul elevilor de la şcoala din Borş. În plus, la şcolile din Bihor vor ajunge şi 12 computere.

Katalin Schmidt a adus cu ea şi nouă scaune cu rotile care vor fi folosite de Asociaţia Sfântul Nicolae Ocrotitorul Săracilor din Salonta şi două ustensile medicale donate cabinetului veterinar din Episcopia Bihor.

"Nu pot decât să mulţumesc Clubului Rotary şi membrului marcant Alexandru Moş pentru deschiderea şi amabilitatea faţă de acest proiect. Clubul Rotary a făcut posibil din nou transportul acestor obiecte la Oradea, astfel ne-a ajutat foarte mult. Doresc să mulţumesc şi Primăriei Oradea pentru ajutorul acordat în didtribuirea obiectelor şi deschiderea faţă de proiectele Nato Charity Bazaar. Sper că elevii din şcolile orădene şi bihorene, precum şi pacienţii spitalelor şi asociaţiile vor folosi cu succes echipamentele primite", a declarat Katalin Schmidt.