Trei marinari au fost dați dispăruț, iar opt au fost salvați, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce o navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.

Potrivit unui comunicat al Autorității Navale Române (ANR), scufundarea navei Mohammad Z a fost anunțată în jurul orei 4, operațiunile de căutare fiind coordonate de Serviciul MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul ANR.

La fața locului au fost mobilizate numeroase forțe de intervenție, inclusiv nave ale Poliției de Frontieră, dar și angajați ai ISU. ”Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti”, arată ANR.

„La faţa locului au fost evaluate medical opt persoane, dintre care una a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa. Toate cele opt persoane sunt conştiente, cooperate”, a declarat, conform Digi24, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Ana Maria Stoica, precizând că marinarul dus la spital prezenta două traumatisme. 

Căutările pentru recuperarea celorlalți trei marinari continuă. 

„Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC.

În acest moment se continuă  eforturile pentru căutare celorlalţi 3 membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană.

Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul”, a mai transmis Autoritatea Navală.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!