S-a înregistrat încă un cutremur în România. Este vorba despre un seism care a avut loc în Gorj, la 16 kilometri de Târgu Jiu, cu o magnitudine de 4,9 pe scara Richter. Primarul din Târgu Jiu a spus că seismul a fost resimțit în oraș și că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis echipe în recunoaștere pentru a constata posibilele urmări.

„În ziua de 20.03.2023, 16:02:16 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.9, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 16km NV de Targu Jiu, 66km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 97km E de Resita, 99km V de Ramnicu Valcea”, a informat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a afirmat la Europa FM: „Până în acest moment, nu avem nicio clădire afectată. Ținem legătura cu reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”. 

Totuși, potrivit presei centrale, mai multe școli au fost evacuate, iar autoritățile așteptau și informații privind situația din clinici și spitale.

Digi24.ro amintește că cel mai puternic cutremur din România din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, tot în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Acel cutremur a avut peste 690 de replici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!