O autocamionetă a rupt, vineri, pe strada Sfântul Apostol Andrei din Oradea, o creangă de câţiva metri, care a rămas temporar blocată deasupra autovehiculului.

Incidentul s-a petrecut vineri dimineața în jurul orei 9, în apropierea unei farmacii, după ce vehiculul a plecat din zona Unicarm, unde a livrat răcoritoare, spre Bulevardul Decebal.

În timpul deplasării pe strada îngustă și plină de arbori, autovehiculul a rupt o creangă de circa 6 metri, care a căzut peste autocamionetă și a rămas blocată între cabina șoferului și compartimentul de marfă. Șoferul a reușit să o scoată după câteva zeci de minute.

Întâmplarea ar fi putut să-i dea și mai mari bătăi de cap șoferului. Dacă acesta ar fi avut viteză, creanga ar fi aterizat, cel mai proabil, peste mașinile parcate în apropiere, provocând daune serioase.

Locuitorii din zona străzii Sfântul Apostol Andrei spun că arborii au fost toaletați recent, însă unele crengi au rămas la fel de lungi, întinzându-se peste jumătatea carosabilului, iar asta ar putea fi un pericol.

Atunci când crengile arborilor sunt uscate sau sunt periculoase, fie locatarii, fie reprezentanţii asociaţiei de proprietari din zonă pot sesiza problema municipalității orădene, singura autoritatea care poate trimite o firmă autorizată să toaleteze copacii de pe spaţiul public al Oradiei.

Viorel Orbai