PSD Bihor este pericol public! Bucăţi de tencuială şi cărămidă se prăbuşesc pe trotuar desprinse de pe faţada sediului partidului din Piaţa 1 Decembrie punând trecătorii în pericol.

"Pericol de accidentare la sediul PSD. Cad bolovani pe trotuar!", a reclamat duminică un orădean care a şi imortalizat momentul.

Reclamantul este cu atât mai supărat cu cât spune că a sesizat pericolul de accidentare unui echipaj format din militari iar aceştia l-au ignorat.

"Ieri, la ora 19:30 am sesizat un echipaj care era în zonă dar mi-au răspuns că nu e treaba lor şi să fac sesizare la Poliţie", a povestit orădeanul.

Potrivit acestuia echipajul a preferat să ignore sesizarea cu riscul de a se produce un accident. "Nu am sunat la Poliţie pentru că, aşa cum am spus, nu la foarte mare distanţă, la Gelaterie, erau pompieri şi un jandarm şi i-am sesizat pe ei. Adică un organ al Ministerului de Interne şi pompierii puteau să închidă zona!", a concluzionat orădeanul.

Conctataţi de BIHOREANUL reprezentanţii ISU Crişana au declarat că în astfel de cazuri procedura legală implică apelul la numărul de urgenţă 112 pentru ca Pompierii să poată lua măsuri în cunoştinţă de cauză.

"În cazul în care se desprind bucăţi din faţadă proprietarul are obligaţia să înlăture pericolul sau dacă nu reuşeşte acest lucru să izoleze locul. Din acest motiv procedura prevede apelarea numărului 112 pentru a putea aloca resurse în funcţie de cele sesizate. Au fost cazuri în care am fost sesizaţi să aranjăm ţiglele pe o casă deşi proprietarul putea face lucrul acesta foarte bine de pe o scară", a spus Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.