Şoferii camioanelor încărcate cu balast se comportă adesea ca stăpânii şoselelor, iar localnicii din satul Husasău de Criş, și nu numai, confirmă asta.

Drumul comunal 44, singura cale de acces a localnicilor către Oradea, dar şi o şosea folosită de navetişti din alte sate vecine, pentru că este o alternativă la DN 1, este adesea plin de noroi, din cauza unor camioane care transportă pietriş şi nisip proaspăt excavat.

"Zilnic, se distrug sute de maşini care trec pe drumul dintre Husasău de Criş şi Fughiu, aici mă refer la oameni din Husasău de Criş, Ineu, Bălaia, Botean, Burzuc. Pe o porţiune de aproximativ un kilometru, camioane cu piatră trec pe drum, îl distrug şi îl umplu cu noroi", a reclamat BIHOREANULUI un localnic din Husasău de Criş.

Camioanele cu pricina aparţin firmei Erpal Cons, care are o staţie de betoane cu acces de pe DC 44. La mică distanţă de staţie, însă, compania are un punct de excavare, iar şoferii care duc materialele excavate în staţie le transportă ude, fără a le ţine înainte la sol, pentru ca apa să se scurgă din ele. Drept urmare, nisipul şi pietrele ude "curg" din camioane, direct pe şosea.

"Zilnic trebuie să ne spălăm maşinile, de pietrele care zboară nici nu mai vorbesc. În plus, sunt în pericol bicicliştii care circulă pe acest drum şi care nu sunt puţini", a mai spus reclamantul. DC 44 este şi drumul care se intersectează cu strada Podgoriei, recent asfaltată de Zona Metropolitană Oradea, aşa că este folosit de mulţi navetişti care merg din zonă, spre Oradea.

Sătenii nemulţumiţi s-au plâns Primăriei şi Poliţiei din Oşorhei, comună pe raza căreia se află staţia de betoane, dar fără succes. "Ne-au zis că nu ne pot promite nimic. E revoltător", mai spune reclamantul.

La sesizarea BIHOREANULUI, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au garantat că vor merge în control, pentru a verifica cele semnalate de oameni.