Construirea noilor blocuri pe strada Oneștilor, în zona fostei întreprinderi Sinteza, și a ansamblurilor comerciale Lotus Retail și Prima Shops din strada Ștefan Octavian Iosif are consecințe de coșmar nu doar pentru riverani, ci pentru toți orădenii care, în drum spre serviciu ori spre școlile copiilor, traversează această parte a orașului.

Încă de la prima oră a dimineții, iar apoi după-amiaza, de pe la ora 15.30 până pe la 18.30, locuitorii cartierului Ioșia Est care au treabă în vestul orașului și cei din Rogerius care vor să ajungă pe Calea Aradului, dar și cei care stau în Ioșia Nord și vor să meargă în centru pe strada Tudor Vladimirescu, sunt prinși în ambuteiaje care le pun răbdarea la grea încercare.

„De la sensul giratoriu de lângă Dorbob (n.r. – zona Sovata) până la intrarea pe Calea Aradului (n.r. – Ioșia Est) am făcut 25 de minute. Așa e în fiecare dimineață, dar și în cursul zilei, când apar și mașinile de școală auto. Nu am nimic împotriva școlilor de șoferi, dar în această zonă tot a cincea mașină este de școală auto”, s-a plâns un orădean BIHOREANULUI, adăugând că „încet, ajungem Clujul, din păcate nu și la salarii”.

Imaginile trimise de orădean - cu coloane de mașini blocate într-un ambuteiaj în sensul giratoriu dintre strada Oneștilor și Splaiul Crișanei, în apropierea Arenei Antonio Alexe și a Podului Carol I – nu mai au nevoie de niciun comentariu, căci vorbesc de la sine. Ba chiar „claxonează”!