Mai multe crengi ale copacilor din fața Cartierului Luceafărul au fost tăiate, miercuri, de angajații OTL pentru a nu zgâria tramvaiele care au reînceput să circule pe linia 2. Angajații au lăsat, însă, crengile abandonate pe jos de pe o zi pe alta, stârnind revolta comercianților din zonă.

"Nu e normal. În condiţiile în care noi muncim să facem această zonă să arate cât mai frumos, şi-au bătut joc. Copacii au fost ciuntiți. Efectiv pe o parte au fost tăiați, iar pe cealaltă au fost lăsați cu coroana", a reclamat BIHOREANULUI proprietara unui spaţiu comercial.

Contactat de reporter, directorul OTL Viorel Pop a declarat că acele crengi trebuiau tăiate pentru că, de 45 de zile, de când circulaţia tramvaiului 2 a fost oprită, acestea au crescut în gabaritul tramvaiului. 

Întrebat de ce copacii au trebuit ciuntiţi, directorul s-a enervat. "Copacii nu au fost toaletaţi, ci doar li s-au tăiat nişte crengi. Dumneavoastră ce aţi fi făcut în această situaţie? Le-aţi fi lăsat crengile acolo, să zgârie tramvaiele? Chiar acum voi trimite o echipă care să cureţe acolo", a mai transmis şeful OTL.

Cert este că promisiunea a fost respectată, iar resturile crengilor tăiate au fost ridicate de angajații societății înainte de prânz. Angajații OTL sunt responsabili doar de toaletarea din zona liniilor de tramvai, în rest fiind obligaţia firmei angajate de Direcția Tehnică a Primăriei Oradea.

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Mircea Mălan a spus că va verifica situația reclamată.