Mini-vacanţa prilejuită de Paştele ortodox şi 1 mai i-a scos pe bihoreni în natură, iar unii au lăsat în urma lor şi "dovezi" nedorite ale vizitei.

S-a întâmplat şi în Loranta, un sat retras şi pitoresc din comuna Brusturi, unde un popas pentru călători s-a umplut de gunoaie.

"În satul nostru, asociaţia păşunii din Orvişele a amplasat nişte băncuţe pentru călătorii ce vor să se odihnească şi să se bucure de priveliştea minunată din jur. Azi dimineaţă am trecut pe lângă una şi iată cum arată", a transmis un localnic, marţi, BIHOREANULUI.

Popasul a fost plin de sticle de bere, PET-uri, cutii de carton şi coji de seminţe, pe care le-au curăţat, până la urmă, localnicii deranjaţi de mizerii.

Culmea este că sătenii vor trebui să aducă gunoaiele la Oradea, deoarece în Loranta nu există un serviciu de colectare a deşeurilor. "Noi le adunăm şi le ducem în Oradea, la pubelele speciale de sticlă, respectiv cartoane. Nici Primăria Brusturi şi nici oamenii care vin să se simtă bine nu au interes pentru aceste meleaguri", a susţinut bărbatul.

Satul Loranta are un singur drum de acces, nemodernizat şi greu de folosit, aşa că maşinile de salubritate nu urcă în localitate, ca să adune gunoaiele celor zece familii care locuiesc aici. Familiile care coboară din sat cară deşeurile reciclabile la containere amplasate pe domeniul public, în comună sau chiar în Oradea.