Pasagerii care au urcat în zborul Blue Air pe ruta Oradea - Bucureşti, ce trebuia sa decoleze de la Oradea vineri la ora 13.45, au avut o surpriză neplăcută. Locurile rezervate din timp pe site-ul companiei au fost date peste cap, după ce compania aeriană a decis să comaseze nu mai puţin de 3 zboruri într-unul singur! Întreg orarul a fost decalat, iar pasagerii mutaţi de colo colo, ca să "echilibreze aeronava"...

Aşa se face că numeroşi pasageri s-au trezit în avion cu locurile ocupate, iar mulţi dintre ei au primit acelaşi număr pe cartea de îmbarcare: 31C. "Vă aşezaţi unde găsiţi un loc", a răspuns un steward, întrebat chiar de un reporter al BIHOREANULUI ce se întâmplă în această situaţie. 

Practic, în aeronavă s-au găsit atât pasageri care veneau din Bucureşti spre Timişoara, cât şi călători care plecau de la Oradea spre Bucureşti, iar ulterior şi pasageri care au mers de la Timişoara spre Capitală.

Cei care trebuiau să sosească din Capitală la Timişoara în cursul dimineţii au fost notificaţi cu o zi înainte că zborul li s-a amânat pe prânz, iar apoi au fost transportaţi cu escală la Oradea, de unde au fost luaţi orădenii care voiau să ajungă la Bucureşti, dar au fost plimbaţi întâi pe la Timişoara.

Aşa s-a ajuns în situaţia în care aproape fiecare loc al aeronavei Boeing să fie ocupat, fără ca pasagerii să poată păstra distanţarea în plină pandemie de Covid. Ba mai mult, până la urmă avionul a şi pornit cu întârziere, atât de la Oradea, cât şi de la Timişoara.

La Timişoara, altă nebunie: pasagerii care se puseseră "unde au găsit locuri" la Oradea au fost ridicaţi de pe scaune şi mutaţi în partea din faţă a avionului. "Vă rugăm să respectaţi numărul locului", le-a comunicat, culmea ironiei, stewardesa. În plus, au mai fost mutaţi călători pe scaune şi fiindcă "avem nevoie de 9 pasageri în faţă, din motive de balans, altfel nu putem decola", după cum a explicat personalul de zbor. 

În final, după un asemenea zbor, mai rămâne doar ca, eventual, clienţilor Blue Air să li se ceară şi o taxă suplimentară, pentru participarea la experimente în "condiţii extreme"...