Lucrări plus staţii de autobuz egal nervi. Este ceea ce transmit printre sudalme şoferii care au ghinionul să circule pe strada Iuliu Maniu din Oradea, în zile obişnuite de lucru, fie dimineaţa sau după-masa.

"Nu mai e o noutate că tot oraşul e spart şi lucrări se fac la fiecare colţ, dar să fie staţii de autobuz în buza intersecţiilor, lipite de lucrări, nu are cum să nu intre în sfera absurdului şi să nu atragă nervi, care s-ar putea altfel evita", s-a plâns BIHOREANULUI un şofer care circulă frecvent prin zonă.

Mai nou, din cauza aceasta, şi strada Iuliu Maniu zace în blocaje, de-a lungul întregii sale lungimi, astfel că o maşină poate ajunge să facă şi 15 minute de la un capăt la altul.

"Asta, deoarece autobuzul 14 are staţie la intersecţia cu Avram Iancu, unde aşteaptă să coboare sau să urce pasagerii, mai apoi, trebuie să aştepte să se elibereze de maşini pe Avram Iancu, să poată vira dreapta. Astfel, maşinile care merg tot în dreapta stau aliniate în spatele autobuzului. Şi pentru cei care o iau înainte pe Traian Moşoiu e o aventură, căci autobuzul 13 are staţia chiar în dreptul lucrărilor, fix la intrarea pe singura bandă disponibilă de pe stradă, unde din nou maşinile formează coloană ce se întinde până la Livella", a mai precizat şoferul respectiv.

Orădeanul a dat şi o sugestie angajaţilor municipalităţii: "Poate nu era rău să fie statie de autobuz în capătul lui Maniu pe partea cu Piaţa Unirii, în locul taxiurilor (foto jos), care oricum nu există decât în marcajele de pe asfalt sau în imaginaţia unora, nicidecum când chiar ai nevoie de ele".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!