Deşi orice orădean poate duce deşeuri voluminoase la cele două centre de colectare amenajate de RER Vest în oraş, unul pe strada Uzinelor şi altul pe strada Thurzo Sandor, există şi netrebnici care pur şi simplu le aruncă pe unde apucă.

Aşa a ajuns un scaun de birou pe şantierul viitorului parc din cartierul Grigorescu, deşi cel care l-a abandonat nu mai avea mult de mers până la centrul unde îl putea preda civilizat şi gratis. 

La cele două puncte de colectare a deşeurilor, orice orădean poate preda, gratuit, următoarele categorii de deşeuri: deşeuri cu conţinut periculos; materiale textile; bunuri reutilizabile; ambalaje metalice; obiecte de uz casnic; sticle; deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice; materiale plastice; hârtie şi carton; lemn, mobilier; deşeuri begetale; deşeuri din construcţii (rezultate din lucrări pentru care nu este necesară autorizaţia de construcţie). 

Între lunile noiembrie şi februarie, cele două centre sunt deschise, de luni până sâmbătă, între orele 9 şi 17, iar în lunile martie - octombrie între orele 8 şi 20.