Orădenii care își lasă mașina în parcarea subterană din strada Independenței ar face bine să aibă bani lichizi la ei pentru plata taxei.

Cea mai modernă și scumpă parcare din Oradea le refuză șoferilor posibilitatea plății taxei cu cardul sau prin aplicații pe telefonul mobil de genul AmParcat, T-Park sau altele.

Pentru a-și putea plăti parcarea cu cardul, conducătorii auto sunt obligați să se deplaseze până la ghereta portarului din vârful pantei de la ieșire, unde există singurul POS funcțional.

Contactat de BIHOREANUL, șeful Direcției Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei, Lucian Popa a declarat că este vorba de o defecțiune temporară.

„Sistemul este încă în rodaj. Câteva zile a funcționat foarte bine, după care a început să dea mici erori. Cea mai mare parte a problemelor au fost înlăturate, dar mai sunt necesare unele ajustări”, a declarat Popa. 

Potrivit directorului, conducerea municipalității nu a luat în calcul varianta plății taxei de parcare cu ajutorul telefonului mobil. „Nu se poate plăti cu ajutorul unor aplicații de genul AmParcat pentru că în momentul de față se lucrează la implementarea unui sistem integrat, cu cameră de comandă la Primărie, care va gestiona toate parcările din afara carosabilului”, a spus directorul.

Concret, sistemul va permite stabilirea gradului de ocupare a fiecărui loc de parcare, element important în implementarea unor tarife diferențiate, mai scumpe în zonele aglomerate, dar și eliberarea unui abonament de tip card, care să îi dea posesorului dreptul să își lase mașina în oricare dintre parcările din afara carosabilului.

Noul sistem va fi pus în funcțiune la începutul anului viitor, după ce se vor fi epuizat cele trei luni de gratuitate oferite orădenilor care își lasă mașinile în parcarea din strada Brașovului.

Până atunci, se descurcă fiecare cum poate...