Cu câteva zile înainte de Paştele Morţilor, sărbătoare la care orădenii se strâng în Cimitirul Municipal pentru a-şi comemora morţii, printre morminte nu se poate trece din cauza buruienilor.

Un orădean a reclamat BIHOREANULUI faptul că, deşi aparţinătorii curăţă monumentele funerare, acţiunea lor e aproape inutilă pentru că printre ele bălăriile cresc în voie. Păpădiile, urzicile şi buruienile sunt pe alocuri sunt mai înalte decât mormintele.

De altfel, singura curăţată, chiar dacă superficial, este aleea principală. În restul cimitirului nu a pătrunsă mână de gospodar.

Chestionaţi de BIHOREANUL pe această temă, reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public Oradea au transmis punctul de vedere al administratorului cimitirului, Teodor Vaida, care susţine că lucrările de cosire şi ierbicidare sunt în derulare, urmând să fie finalizate la sfârşitul lunii mai.

"Până în prezent, au fost efectuate astfel de lucrări pe aproximativ jumătate din suprafaţa Cimitirului, în parcelele mai vechi. În parcelele noi, lucrările au început din zona Cartierului Europa şi continuă spre Aleea Salca – Nufărul", a declarat Vaida, potrivit documentului transmis.

Acesta susține că lucrările nu au putut începe mai devreme "pe de o parte, din cauza vremii nefavorabile, iar pe de altă parte, au fost şi angajaţii liberi cu ocazia sărbătorilor". "Pentru a recupera teren, însă, am solicitat ajutorul a şapte angajaţi de la RER, astfel că, în aceste zile, 12 oameni cosesc şi ierbicidează în Cimitir", a mai arătat administratorul cimitirului. Rămâne de văzut cu ce rezultat...