Locuitorii străzii Valea Frumoasă din cartierul orădean Episcopia au rămas miercuri blocaţi în case de o viitură care a spălat drumul, în urma ploii torenţiale de miercuri.

"După ce s-a lucrat la canalizare, constructorul a acoperit drumul cu balastru fără să-l taseze. Furtuna de miercuri a spălat piatra şi a transformat drumul într-o albie de râu", a reclamat BIHOREANULUI un locuitor din zonă.

Joi dimineaţă, membri celor circa 30 de familii care locuiesc pe strada Valea Frumoasă au coborât în oraş cu cizme de gumă pentru că apa şi nisipul de pe drum treceau peste glezne. Locuitorii zonei îşi folosesc maşinile pe propria răspundere.

"E ca şi cum ai forţa un curs de râu. Nu vezi unde mergi. Eu am fost nevoit plec de acasă cu maşina şi mi-am distrus scutul. Deseară o să o las maşina la serviciu", s-a plâns un orădean.

Locuitorii străzii spun că sunt conştienţi că municipalitatea nu va asfalta strada peste noapte, dar cer ca măcar să fie acoperită cu piatră de aşa natură încât să fie practicabilă.

Sesizaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii municipalităţii au promis că vor lua măsuri în cel mai scurt timp.

"Până mâine cel târziu constructorul Drumuri Orăşeneşti va ieşi în teren şi va lua măsurile care se impun pentru ca drumul să redevină practicabil", a declarat joi Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Presă al Primăriei.

UPDATE:

În urma sesizării făcute de BIHOREANUL angajaţii municipalităţii au verificat situaţia din teren şi au constat că aluviunile au apărut pe porţiunea de stradă afectată de lucrări de canalizare. Retragerea apelor a lăsat în urmă surpări de teren.

"În urma verificărilor făcute în teren de un reprezentant al Direcţiei Tehnice s-a constatat că aluviunile care au avut loc pe strada Valea Frumoasă ca urmare a ploilor recente, sunt doar pe traseul reţelelor la care Compania de Apă a desfăşurat lucrări de canalizare. Primăria Oradea va umple cu balast zonele afectate", a declarat Mirela Macra.