Locuitorii din zona gării centrale se plâng de gălăgia şi mizeria provocată de minorii rromi care îşi vând serviciile sexuale în zona gării CFR.

"Scandalurile au loc în fiecare zi deja dar poliţişti nu prea am văzut în zonă. Câteodată vin oamenii firmelor de securitate de la magazinele din jur, dar atât", a reclamat un orădean BIHOREANULUI.

Potrivit locuitorilor zonei, gara a devenit un loc de tranzit pentru rromii de pe sate care vin să cerşească, să scotocească prin gunoaie sau să se prostitueze fapt pentru care în fiecare dimineaţă pasajul subteran este plin de fecale şi urină.

"Sunt curios cum este compatibilă gara, ca punct de intrare în oraş cu autobuzul şi cu trenul, cu ideile primarului Ilie Bolojan despre Oradea ca paradis al turiştilor", a spus reclamantul.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Poliţiei Locale, Cristian Beltechi a declarat că agenţii instituţiei fac zilnic patrule în zona gării.

"Persoanele care vin în Oradea ca să stea în faţa gării sunt ridicate de pe domeniul public şi conduse la autogară sau gară pentru a se întoarce în localităţile de reşedinţă”, a spus Beltechi.

Potrivit directorului pe timpul nopţii de această sarcină se achită Poliţia naţională.