Cu câteva zile înainte de Paștele Morților, când bihorenii se vor îndrepta spre cimitire, să-și amintească de cei care au plecat din această lume, Cimitirul Municipal din Oradea nu este în cea mai bună „formă”.

Un cititor al BIHOREANULUI a reclamat că aleile din cimitir sunt „garnisite” cu buruieni și gunoaie.

„Sunt conștient că iarba are un proces biologic de sine stătător și stând la casă mă năpădește și pe mine, sunt conștient că nu este vina administrației că iarba crește. Am discutat cu angajații din cimitir și îmi spuneau că nu au cosași și că muncitorii nu stau mult aici, din cauza salariilor mici. Dar mi se pare o dublă măsură că ADP anunță un profit însemnat, dar anumite servicii, cum este acesta de toaletare a spațiilor verzi din cimitir, sunt deficitare”, a reclamat un orădean redacției.

În fotografiile transmise de el se vede că iarba este crescută nu doar între mormintele neîngrijite, ci și pe spațiile publice, de lângă alei, ori în preajma capelelor mortuare.

De pildă, la capela Hasaș, zona din față este curată și cu iarba tunsă, în timp ce în spate buruienile au crescut în voie.

Pentru ca aspectul neîngrijit să fie complet, pe lângă iarba crescută, orădenii au aruncat și coroane vechi sau alte gunoaie...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!