Porţiunea din DN 76 pe care a avut loc accidentul mortal de miercuri dimineaţă este pericol public, a reclamat BIHOREANULUI, după apariţia acestei ştiri, o cititoare care face naveta zilnic între Oradea şi Hidişelu de Jos şi care ţine să facă cunoscute condiţiile nesigure în care se circulă.

Potrivit acesteia, există porţiuni cu diferenţe de nivel şi de câte 10-15 centimetri, nici iluminatul stradal nu funcţionează, făcând drumul să fie un real pericol în contextul în care nici marcajele rutiere nu au fost trasate. Asta, lăsând la o parte faptul că, profitând de drumul proaspăt asfaltat, unii şoferi circulă cu viteză.

"Dimineaţa şi seara, când nu mai există lumină naturală, pe foarte multe zone nu există iluminat. Şoseaua fiind nouă, circuli pe o şosea neagră, lucioasă. Nu vezi nimic, te duci ca orbul. Nefiind marcaje trasate, nu ai după ce să te orientezi, dacă vine cineva din faţă te orbeşte şi poţi să faci uşor accident", a reclamat aceasta.

În plus, noroiul apărut în zona amenajării de şantier din cauza ploilor este purtat pe roţile maşinilor, făcând ca şoseaua să fie pe alocuri plină de noroi.

"Fac zilnic naveta. Dimineaţa e ceaţă, umezeală, e mâzgă pe asfaltul acela lucios. Vor fi mult mai multe victime dacă autorităţile nu fac ceva. Oamenii sunt cu nervii întinși la maxim. Facem câte o oră pe drum de la Oradea la Hidişel, e groaznic. Lipseşte lumina, marcajele, iar şoseaua este murdară. Da, ştim că acest drum nu este gata, că este în construcţie, dar trebuie să facem ceva rapid, pentru că altfel vor fi şi mai multe victime", a reclamat cititoarea.

După cum BIHOREANUL a mai scris, un bihorean în vârstă de 44 de ani a murit, în zorii zilei de miercuri, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe DN 76, între Băile Felix şi Hidişelu de Jos. Deocamdată nu se cunosc circumstanţele exacte ale accidentului, acestea urmând să fie elucidate de poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, care fac ancheta în caz.