Locatarii blocului D3 B, nr. 48, de pe Calea Aradului din Oradea, sunt nemulțumiți de starea dezastruoasă a spațiului verde din fața ferestrelor lor. În timp ce zonele verzi ale blocurilor vecine sunt întreținute, a lor este plină de crengi, cu un gard viu netuns și bălării mari.

Sursa problemelor ar fi, spun aceştia, o octogenară care locuiește la parter și care împiedică orice tentativă de curăţenie. În primăvară, când o echipă de muncitori a fost adusă de preşedintele asociaţiei să toaleteze zona, femeia i-ar fi gonit şi înjurat, asumându-şi că va curăţa ea spaţiul verde.

Acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, zona verde a devenit acum un focar de infecţie şi disconfort din cauza vegetaţiei crescute în exces, care nu lasă lumina să intre în apartamentele oamenilor.

Spaţiul neîngrijit, care se află chiar lângă staţiile OTL de tramvai şi autobuz de la intrarea în Oradea dinspre Calea Aradului, atrage pisici sau câini, ba chiar şi oameni ai străzii care îşi fac nevoile acolo. Mai mult, în zonă apar şi şobolani, mai spun locatarii.

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele asociaţiei de proprietari "Vlădeasa", Adrian Roşca, spune că a făcut demersuri pentru curățarea zonei, dar acestea ar fi fost fost îngreunate sau chiar blocate de locatara de la parter. 

Acesta spune că a vorbit cu femeia, dar ea nu se lasă convinsă să îi lase pe muncitorii aduşi de asociaţie pentru a curăţa zona şi se comportă ca şi cum spaţiul verde din faţa blocului ar fi în proprietatea ei privată, nu pe domeniul public. 

Muncitorii au reuşit să cureţe locul doar parţial, fără să taie vegetaţia în exces, pentru că "femeia a spus că a plantat flori", se plânge preşedintele asociaţiei, care susţine că a făcut tot ce ţine de el pentru a îmbunătăţi imaginea din faţa blocului, așadar așteaptă o implicare a autorităților. 

Reprezentanţii Primăriei Oradea precizează că întreţinerea spaţiilor comune este responsabilitatea asociaţiei de proprietari, şi nu a municipalității.

"Asociaţia de proprietari are obligaţia de a intreţine spaţiul. Primăria nu se poate implica în diveregenţele dintre locatari. Preşedintele de asociaţie este cel care trebuie să se impună, mai ales dacă e susţinut şi de alţi locatari", a declarat, pentru BIHOREANUL, Octavian Haragoş, purtătorul de cuvânt al PMO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!