Cetăţenii care merg în zilele de marţi şi vineri la piaţă în Ştei şi trec pe lângă WC-urile publice din zonă au parte de experienţe de-a dreptul dezgustătoare. Toaletele sunt toate murdare de excremente şi înfundate cu serveţele şi hârtie igienică folosită, iar chiuvetele sunt mizerabile. 

Situaţia a fost sesizată BIHOREANULUI, marţi, de un cititor, care a trimis şi câteva imagini. "Piaţa se află chiar în spatele primăriei. Este o bătaie de joc. Oraşul a fost modernizat în ultimii ani, e frumos, dar nu trebuie să uităm că şi toalete publice trebuie îngrijite şi modernizate", a reclamat acesta.

În imagini se vede cum toaleta a ajuns un adevărat focar de infecţii, cu mobilierul vandalizat şi gresia şi faianţa murdare. 

Situaţia a fost confirmată şi de primarul oraşului, Iulian Balaj.

"Într-adevăr am aflat şi noi şi am primit imagini din toaleta publică. Există personal acolo care ar trebui să facă zilnic curăţenie, dar se pare că a fost scăpare din partea lor. Acestea vor fi curăţate astăzi (miercuri n.r.). Problema este şi că în zilele de piaţă, marţi şi vineri, unele persoane care folosesc toaleta sunt lipsite de educaţia şi o murdăresc sau vandalizează fără ruşine", a declarat BIHOREANULUI edilul oraşului Ştei.

Acesta a mai adăugat şi că are în plan modernizarea pieţei prin programul PNRR.  

UPDATE:

Cititorul care a sesizat situaţia BIHOREANULUI precum şi Primăriei Ştei a primit un răspuns din partea conducerii oraşului, care a confirmat starea deplorabilă a WC-urilor, promițându-i în scris că „această toaletă va intra în reabilitare totală”.

„Deja au început lucrările pentru renovare”, a transmis, joi, cititorul BIHOREANULUI.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!