Normele stricte împotriva poluării provocate de autovehicule sunt doar pentru unii.

Scene revoltătoare au avut loc sâmbătă după-amiază pe DN 76, unde un camionagiu a umplut cu fum înecăcios și stropit cu ulei toate mașinile care rulau dinspre Oradea spre Beiuș și casele locuitorilor de pe traseu.

Din filmarea video transmisă BIHOREANULUI de un conducător auto indignat se vede clar cum camionul cu numărul BH-35-DMA lasă în urmă din țeava de eșapament o pâclă înecăcioasă atât de densă încât conducătorii auto care rulau în spatele său efectiv nu vedeau calea de rulare.

Atitudinea șoferului a stârnit revolta participanților la trafic cu atât mai mult cu cât vizibilitatea redusă și marcajele rutiere de pe carosabil au împiedicat angajarea într-o depășire.

Potrivit reprezentaților Inspectoratului Județean de Poliție Bihor, normele în vigoare sancționează depășirea nivelului de noxe peste limita admisă cu amenzi între 580 lei – 725 lei și reținerea certificatului de înmatriculare al autovehiculului.

Din păcate, contravenția poate fi constatată doar de organele legii, iar o înregistrare video făcută de un amator nu constituie probă. Indiferent cât de mult a suferit acesta de pe urma fumului...