Un depozit de ziare, din Piaţa 1 Decembrie a fost inundat timp de trei zile, proprietarii fiind nevoiţi să scoată apa cu găleata. Aceştia au făcut numeroase sesizări la Dispeceratul Companiei de Apă, dar problema nu a fost luată în serios, deşi o echipă a instituţiei a fost la faţa locului.

Proprietatea aparţine firmei Corinduc SRL şi este singurul depozit din Oradea din care sunt distribuite ziare în tot judeţul, nu doar în municipiu. 

Apa a început să inunde beciul în care sunt depozitate ziarele încă de marţi şi tot atunci proprietara, Corina Torjea, a sunat la Compania de Apă. Femeia recunoaşte că aceştia au fost prompţi şi la câteva minute după apel un angajat a apărut la uşă. "Mi-a spus că în următoarea zi va trimite o echipă care va rezolva problema, lucru care nu s-a întâmplat", a precizat Corina Torjea.

Abia joi, după ce Torjea a sunat din nou la Dispecerat, mai mulţi muncitori au mers și au turnat ciment peste branşamentul din apropierea proprietăţii, unde până atunci se afla pietriş (foto). "Am ajuns acolo abia la două noaptea şi m-am pus să scot toată apa cu o găleată şi un făraș. Când am terminat, mi-am dat seama că în continuare curge. Ca să pot munci, am pus ziare mai vechi şi cartoane pe podea ca să absoarbă apa", a spus Torjea.

În decursul zilei de vineri, aceasta a mai sunat o dată la Dispecerat, dar fără să primească însă un răspuns concret.

Sesizat de BIHOREANUL, directorul comercial al Companiei de Apă, Ovidiu Mureşan, a trimis o echipă la faţa locului, care a confirmat problema. "Este vorba despre un branşament pe care vine apă rece şi care s-a rupt. Reparaţiile le vor face cei de la firma Leko, cea care se ocupă de reabilitarea branşamentelor şi racordul de canal în zonă".

Contactată din nou de ziar, Corina Torjea a spus că muncitorii au spart cimentul pe care îl turnaseră în urmă cu o zi, fiindcă, cel mai probabil, lucrarea a fost executată de mântuială.

În cadrul aceleiaşi intervenţii, angajaţii CAO au şi reparat fisura branşamentului.

Operaţiunea, a povestit reclamanta, a durat circa două ore. Este clar deci că, dacă şi-ar fi făcut treaba aşa cum trebuie, problema putea fi rezolvată încă de marţi şi nu abia după ce proprietarii afectaţi s-au plâns la ziar...