Temperaturile caniculare îmbie bihorenii să urce la munte, dar acolo adesea sunt întâmpinaţi de un peisaj dezastruos. Este şi cazul satului de vacanţă Coada Lacului, unde mormane uriaşe de gunoaie zac abandonate pe marginea drumului.

Sâmbătă, un orădean a surprins în imagini acest dezastru: containerele pentru colectarea deşeurilor sunt pline de gunoaie, iar mizeriile se întind şi în jurul acestei platforme.

„Când vom fi capabili să aruncăm gunoiul cum trebuie sau să administrăm colectarea deşeurilor, atunci putem avea speranţe la mai mult. Până atunci, rămâneţi nişte jeguri infecte”, a scris pe Facebook bărbatul care a realizat imaginile.

Proprietar al unei case în Coada Lacului, acesta spune că problema gunoaielor aruncate în natură trenează de ani de zile, iar acesta nici nu este singurul punct mizerabil din satul de vacanţă.

„Mormane similare sunt în mai multe zone, pentru că Primăria Bulz nu este în stare să colecteze gunoaiele, iar oamenii le aruncă nepăsători. De ani de zile sesizez şi autoritatea locală, şi Garda de Mediu, le-am spus şi o soluţie: să închidă platforma, să spună că fiecare trebuie să-şi ducă gunoiul acasă când pleacă, să monteze camere de filmat şi să-i amendeze pe cei care mai aruncă gunoaie”, a declarat bărbatul BIHOREANULUI.

Revolta e cu atât mai mare cu cât proprietarii de cabane din Coada Lacului plătesc o taxă de salubrizare: 60 lei pe an pentru cei care au şi domiciliu acolo, respectiv dublu pentru cei care nu locuiesc acolo, chit că, de fapt, aceştia produc mai puţine gunoaie. „Banii ăia se investesc în comună, jos, nu în colectarea deşeurilor din Coada Lacului, pentru că din comună vin voturile, nu din satul de vacanţă”, a mai spus reclamantul.