Aflat în acest an la cea de a 12-a ediţie, MedPharm Careers, cel mai mare târg de locuri de muncă din Europa în domeniul medical şi farmaceutic şi-a deschis porţile joi la Hotelul Ramada, începând cu ora 13. MedPharm Careers care oferă, pe lângă joburi pentru medici şi asistenţi medicali, seminarii gratuite şi consultanţă de la recrutori.

Potrivit organizatorilor, în prima oră de la deschidere peste 100 de persoane au trecut pe aici în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Aplicanţii sunt majoritatea proaspăt absolvenţi ai facultăţilor de Medicină şi Farmacie - 60 de persoane, 15 dintre ei sunt medici, iar restul asistenţi medicali.

Media de vârstă a celor care şi-au depus CV-urile este între 30 şi 35 de ani. Candidaţii au optat pentru o gamă largă de specializări medicale, de la medicina generală, până la cardiologie sau chirurgie.

Practic, cei care trec joi pe la Ramada îşi depun CV-urile discută cu reprezentanţi ai târgului din alte ţări, după care, dacă sunt selectaţi, vor fi chemaţi la interviuri.

Medici, asistenţi medicali şi farmacişti pot opta la târgul MedPharm Careers pentru joburi în ţări precum Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia, Norvegia, Suedia şi Danemarca. Organizatorii pun la dispoziţie doritorilor aparatura necesară pentru înregistrarea de video CV-uri, pe care aceştia le pot apoi posta pe cea mai mare platformă de locuri de muncă din domeniul medical.

Candidaţii au posibilitatea să participe şi la seminarii de limbi străine ori de terminologie medicală şi vor primi şi sfaturi practice pentru adaptarea la munca în străinătate. Vizitatorii pot participa şi la seminarii gratuite care pun în discuţie diversitatea oportunităţilor de angajare şi de training în Europa, seminarii susţinute de dr. Grzegorz Chodkowski.

Oradea este cel de-al şaselea oraş din România unde este organizat în această toamnă MedPharm Careers, după Bucureşti, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş şi Cluj Napoca. Până la sfârşitul acestei luni, târgul va mai fi prezent în municipiile Baia Mare şi Timişoara.

Târgul de la Hotel Ramada este deschis până la ora 19.