Orădenii au avut parte, sâmbătă seară, de un concert ca la colţul blocului, şi la propriu, şi la figurat. După o furtună care a răcorit bine oraşul, pe scena Festivalului Berii din parcarea de lângă Arena Antonio Alexe a urcat trupa Paraziţii, mai rar invitată la concerte publice în aer liber.

Momentul a fost unul aşteptat de cele câteva sute de orădeni care s-au strâns în jurul scenei încă dinainte de ora 22, ora anunţată a concertului. Cât încă pe scenă cânta trupa Maxim, o parte din public a început să strige vehement "Paraziţii", până când artiştii care erau la microfoane au garantat că şi cei invocaţi vor ajunge acolo.

În jurul orei 22.30, pe scenă au urcat Cheloo, Ombladon şi FreakaDaDisk, care de la primele versuri au mobilizat publicul. Fie că erau adolescenţi sau adulţi cu propriii copii după ei, mulţi dintre orădenii din faţa scenei au cântat de la un capăt la altul melodiile cu versuri tăioase şi necenzurate, completând ei vorbele vulgare pe care rappierii nu le-au rostit şi executându-se rapid când li s-a cerut să ridice în aer degetele mijlocii.

De asemenea, spectatorii au aplaudat şi replicile în acelaşi ton date de membrii trupei, ca de pildă când aceştia le-au spus să nu mai vorbească despre heroină dacă nu ştiu cum e, aluzie directă la melodia "Sub pielea mea - #eroina", cântată cu câteva minute înainte de orădeni alături de trupa Maxim.

Paraziţii au stat pe scenă aproximativ o oră, timp în care au cântat melodii cunoscute de fani şi contestatari deopotrivă, precum "Arde", "O chema" ori "Necomercial", dar şi altele mai recent lansate.

Festivalul Berii continuă şi duminică seară, când sunt programaţi să cânte Dan Helciug şi Spitalul de Urgenţă.