Bihoreanul Marius Vizer, preşedintele SportAccord, nu are concurent la alegerile ce vor avea loc pentru şefia organizaţiei ce grupează toate federaţiile sportive internaţionale, astfel că va obţine un mandat plin, de 4 ani, la alegerile programate în data de 20 aprilie, la Soci (Rusia), în cadrul Convenţiei SportAccord.

Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru şefia SportAccord a fost 21 martie, Vizer fiind singurul candidat înscris.

Preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer a câştigat preşedenţia organizaţiei la Convenţia din mai 2013 de la Sankt Petersburg, pentru un mandat de numai doi ani, pe baza unui program considerat revoluţionar, care, printre altele, promitea găsirea de resurse financiare pentru dezvoltarea activităţilor sportive.

Proiectul lui Vizer propunea organizarea unor evenimente sportive mondiale globale, sub egida SportAccord, care să fie geneatoare de venituri substanţiale, din care să beneficieze fiecare federaţie membră, chiar şi cele neolimpice, precum şi alte mecanisme de finanţare a organizaţiei: o Bancă Internaţională a Sportului, o Loterie Internaţională a Sportului şi o Asigurare Internaţională Sportivă.

"Munca şi puterea federaţiilor internaţionale trebuie recunoscute. Rămânând unite sub umbrela SportAccord, ele nu doar protejează lumea sportului de monopoluri, dar totodată dau posibilitarea organizaţiei de a realiza şi a le înroarce beneficii, atât ca vizibilitate cât şi în termeni financiari, prin proiecte comune", a spus preşedintele SportAccord, cu ocazia depunerii noii candidaturi.

Marius Vizer a mulţumit pentru încrederea arătată de membri asociaţiei şi a promis să continue, în cazul alegerii sale, proiectele dezvoltate în ultimii doi ani, punând în centrul activităţii lui "familia federaţiilor internaţionale ca prioritate zero".