Valul de demisii de săptămâna trecută din Inspectoratul Şcolar Judeţean pare că s-a oprit. După ce în doar patru zile de la numirea liberalului Daniel Negrean ca inspector şcolar general opt inspectori şi-au dat demisia, în această săptămână şeful IŞJ Bihor le-a găsit înlocuitori aproape la toţi.

Potrivit lui Negrean, în locul lui Călin Bacter şi a lui Pataki Arpad, inspectori de resurse umane sunt acum Lucia Curta (profesor la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu) şi Iulius Timar (de la Grupul Şcolar Agricol Horea din Marghita), iar noul inspector responsabil de învăţământul preşcolar este Voichiţa Vancu (directoarea Grădiniţei 35), care o înlocuieşte pe Aurelia Bodea.

Inspector de limba română este Viorel Ilea (profesor la Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleşd), care ocupă locul demisionarei Adela Porge, iar inspector responsabil de mentorat şi proiecte educaţionale este Horea Abrudan (profesor de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul), în locul fostei inspectoare Raluca Şereş.

Totodată, în locul juristei Ramona Bacter lucrează acum Teodora Mănoiu, cea care, de altfel, era titulară pe post, dar se afla în concediu de creştere a copilului.

Negrean nu a reuşit să găsească, încă, un înlocuitor pentru inspectorul responsabil cu învăţământul primar, post din care a plecat săptămâna trecută Violeta Taichiş.

De asemenea, nici inspectorul general adjunct Nicolae Ungur n-a fost încă înlocuit. "Numirea inspectorilor generali adjuncţi se face prin ordin de ministru. Încă nu am primit niciun ordin în acest sens", a declarat Negrean pentru BIHOREANUL.