Vineri, 11 germani pasionaţi ai tramvaielor electrice, membri ai unei organizaţii constituite în 1967 în oraşul Karlsruhe, au fost oaspeţii Regiei de Transport Local Oradea.

Prin intermediul unei agenţii turistice, organizaţia a cerut permisiunea OTL pentru a vizita depoul de tramvaie, dar şi de a închiria un tramvai Tatra T4D, cu care s-au plimbat prin oraş.

"S-a plecat din depou către Nufărul, apoi către Podul CFR pe la Gară şi înapoi pe bulevardul Decebal", a explicat responsabilul de relaţiile cu presa al OTL, Carmen Tocuţ. Plimbarea i-a costat pe nemţi 390 de lei.

Nu este nici primul, nici ultimul grup de străini care vine la Oradea doar pentru tramvaie. Primii care au venit anul acest au fost nişte danezi, iar sâmbătă e rândul unui nou grup, de data aceasta de americani.

"Un grup mai numeros, format din 30 de persoane, membri unei organizaţii cu sediul în New York, intitulată Electric Railroaders Association", a precizat Tocuţ. Aceştia vin la Oradea la iniţiativa regiei din Iaşi, care le-a fost gazdă în această săptămână, şi se află în România pentru prima dată.