Preşedintele conservatorilor bihoreni a condamnat miercuri, într-o conferinţă de presă, politica fiscală a Guvernului, despre care a spus că distruge firmele mici şi alungă investitorii străini.

„Cum să vii şi să investeşti în România când ai un TVA de aproape 25% şi un CAS printre cele mai mari din UE? În ritmul acesta, şi puţinele firme româneşti vor fi sufocate iar fiscul nu va mai putea lua de la ele decât un semn obscen", a afirmat Traian Bodea, care crede că nici banii obţinuţi din aceste taxe nu sunt folosiţia aşa cum trebuie: „Nu se poate să nu ai în România autostrăzi cu toate taxele şi impozitele pe care le-am plătit în ultimii 20 de ani!".

Ca soluţie, Bodea propune o reducere substanţială a tuturor dărilor la stat pentru firmele care investesc în România mai mult de un milion de euro.

Pe de altă parte, şeful conservatorilor a constatat că nici pe plan local nu sunt foarte mulţi investitori de calibru, dar a felicitat municipalitatea pentru strategia economică pe care a conturat-o în jurul celor două parcuri industriale. „Felicit Primăria pentru cele două parcuri industriale, dar cred că este nevoie de investitori mai mari şi mai mulţi", a spus Bodea.