Protestul pe care Horea Vuşcan a vrut să-l organizeze pe 1 Decembrie, însă nu a primit aprobare se va desfăşura, până la urmă duminică, 11 decembrie, de la ora 13, în Piaţa Unirii, lângă statuia lui Mihai Viteazul.

Fără telefoane de la Bolojan

"Astăzi (miercuri - n.r.) am primit aprobare din partea comisiei din Primărie ca duminică în intervalul orar 13-15 să desfăşurăm o acţiune de protest. Înainte am fost sunat de cei din comisie şi am fost întrebat dacă putem mutăm locul de desfăşurare din faţa Primăriei lângă statuia lui Mihai Viteazul, pentru a nu încurca traficul în Piaţa Unirii. Normal că am fost de acord. Dar aşa trebuia să procedeze şi pe 1 Decembrie", a declarat Vuşcan, susţinând astfel că municipalitatea ar fi trebuit să-i sugereze şi atunci un alt loc de desfăşurare a protestului, în condiţiile în care cel cerut de el, adică Piaţa Unirii, a fost ocupată de manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni (MDVA) Bihor afirmase că grupul de persoane nemulţumite ar fi dispuse să renunţe la a ieşi în stradă, în cazul în care primarul Ilie Bolojan va iniţia discuţii şi cu locuitorii zonei Ioşia şi cu bicicliştii din Pro Bikers, aşa cum a făcut-o cu orădenii din zona Ecaterina Teodoroiu şi cu reprezentanţii SOS Dogs. "Noi tot timpul am spus că facem protest, dar dacă domnul primar ne-ar fi invitat la o discuţie am fi putut renunţa. Acest lucru nu s-a întâmplat. Într-adevăr pe cei de la SOS Dogs şi pe locuitorii din Ecaterina Teodoroiu i-a sunat, dar nu s-a trecut nici acum la vreo discuţie sau la fapte concrete", a declarat miercuri liderul MDVA Bihor.

Nemulţumiri diversificate

Horea Vuşcan spune că în cererea de organizare a protestului a trecut că vor fi prezenţi aproximativ 500 de orădeni. "Nu ştiu exact câţi vor veni, pot să fie şi 300, dar pot să fie şi 700-800. Vor fi prezenţi oamenii din zona Ecaterina Teodoroiu (nemulţumiţi de drumul expres şi de demolarea pasarelei), locuitorii din Ioşia, afectaţi de trecerea celor trei puncte termice la CET, reprezentanţii Pro Bikers, care vor proiecte viabile pentru piste de bicicletă. Vor veni şi câţiva ecologişti revoltaţi de tăierile de pomi, ar putea să vină cei nemulţumiţi de parcarea din spatele Tribunalului, reprezentanţi ai SOS Dogs, dar şi alţi oameni nemulţumiţi că se investeşte în trecerea CET pe gaz", a enumerat liderul MDVA Bihor lista "supăraţilor".

Vuşcan spune că prin acest miting doreşte să atenţioneze municipalitatea pentru a lua în seamă părerile cetăţenilor. "Mesajul este că Primăria trebuie să asculte de cetăţeni, să ne accepte la dialog. Să nu fie un dialog al surzilor, cum se întâmplă la dezbaterile publice, pe care municipalitatea le face doar ca să bifeze legea", susţine acesta.