În primăvara anului trecut, când toţi românii erau blocaţi în case, ţara fiind în stare de urgenţă din cauza pandemiei, BIHOREANUL l-a prins pe preşedintele Consiliului Judeţean din acea vreme, Pásztor Sándor, sfidând legea şi bunul-simţ, mai precis la pescuit, pe un lac din Şişterea, unde ajunsese cu o maşină a instituţiei cumpărată pentru serviciul Salvamont-Salvaspeo Bihor.

Vehiculul cu pricina, un Volkswagen Amarok cu numărul de înmatriculare BH-98-CJB, n-a ajuns la salvamontişti, însă, nici după ce conducerea CJ a fost preluată de PNL!

Bihorel a aflat că maşina este folosită acum de vicepreşedintele Mircea Mălan, care însă nu se limitează să meargă pe şantierele din judeţ cu ea, ci şi pe la casele de vacanţă pe care le are în Şinteu, unde trage cu familia aproape weekend de weekend.

Politicianul a fost surprins chiar şi sâmbătă, 20 noiembrie, "pe teren", în Aleşd, la cumpărături, de unde apoi a luat-o spre Şinteu, alături de copii, semn că nu era în vreo misiune de serviciu. Mai rămâne să aflăm că e şi pasionat de pescuit în timpul serviciului...

UPDATE: În interes de serviciu

În urma apariției premiului lui Bihorel, vicepreședintele Mircea Mălan a făcut câteva precizări necesare. Potrivit acestuia, mașina cu pricina se află în utilizarea Direcției Tehnice a CJ, pe care o coordonează, iar în data de 20 noiembrie se afla cu aceasta în zona Șinteu în interes de serviciu, în legătură cu un viitor proiect cu finanțare europeană discutat de mai mult timp cu Primăria locală, deplasarea cu mașina de teren fiind justificată tocmai de caracteristicile drumurilor din zonă.

Mălan a precizat că deplasarea nu a avut legătură cu casele de vacanță pe care le deține acolo, conform declarației de avere, și care ar fi de fapt niște simple case din văioagă nelocuibile, iar pe fiul său l-a luat în deplasarea de serviciu doar pentru a-l mai scoate la aer curat.