Săptămâna a început bine pentru un taximetrist orădean. Luni dimineaţă, el a arătat unor şoferi orădeni că, dacă eşti taximetrist, ai propriile reguli la care toţi ceilalţi şoferi trebuie să se supună.

Pe Calea Clujului fiind, lângă semaforul din aproprierea fabricii Plastor, un taximetrist şi-a schimbat brusc sensul de mers, trecând fără nepăsare peste cele două linii continue care despart benzile.

Mai mult, şoferului nu i-a păsat că pe sensul înspre centrul Oradiei mai circulă şi alte maşini, care n-au avut de ales decât să frâneze, pentru a face loc taximetristului.

În aceeaşi zi, la orele amiezii, un alt taximetrist a vrut să taie calea unui autobuz OTL în centrul oraşului, chiar în faţa Primăriei Oradea. Şoferul nu l-a lăsat, iar taximetristul şi-a cerut dreptate cu urlete. Chit că nu avea. Autobuzul venea dinspre strada Independenţei şi trebuia să vireze la stânga, manevră pe care a semnalizat-o corespunzător, spre staţia de lângă fosta Bibliotecă Judeţeană. Taximetristul venea pe linia de tramvai şi vroia să meargă înainte, pe Primăriei. Însă, pentru această manevră, trebuia să se încadreze pe prima bandă. Lucru pe care nu l-a făcut, dar a avut pretenţia să i se facă loc...