Dramă în familia ministrului Agriculturii, Petru Daea. Un nepot de-al său în vârstă de 35 de ani, Marius Daia, a fost găsit mort în locuinţa sa din Drobeta Turnu Severin.

Descoperirea a fost făcută de un echipaj de intervenţie al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi. Libertatea.ro scrie că vecinii au fost cei care au sunat la 112, după ce au simţit că din apartamentul tânărului, care locuia singur, venea un miros oribil.

Potrivit presei centrale, Marius Daia a fost jurnalist şi rămăsese, de câteva luni, fără serviciu.

Din primele date, se pare că tânărul de 35 de ani ar fi murit în urmă cu o săptămână, însă nimeni nu l-a căutat în tot acest timp.

"Sunt consternat. Băiatul îmi este nepot, însă nu-l mai ştiu de mult, nu am luat legătura cu el", a spus, contactat de Libertatea, ministrul Petru Daea. El a precizat că tatăl lui Marius Daia s-a stins în urmă cu câţiva ani, iar tânărul avea grijă de mama lui.

Moartea acestuia este acum anchetată de procurori şi poliţişti. Pe trupul său nu au fost găsite urme de violenţă, surse apropiate anchetei susţinând că este posibil ca jurnalistul să fi murit din cauza unei boli, însă anchetatorii nu exclud nici varianta sinuciderii.

Marius Daia a fost cameraman, redactor şi editor de montaj la postul de televiziune "Tele2Drobeta". Libertatea mai notează că în urmă cu zece ani, el a fost reţinut pentru trafic de droguri. El a fost prins în flagrant în timp ce vindea, împreună cu un amic, un gram de haşiş, făcând parte dintr-o grupare de crimă organizată.