Municipalitatea a anunţat, luni, că primarul Ilie Bolojan şi fostul director al Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" l-au felicitat pe orădeanul Alexandru Pop, care pe 13 august a împlinit vârsta de 100 de ani.

Alexandru Pop, fost jurist şi într-o perioadă cel mai cunoscut mediator din Oradea, este nepotului cunoscutului om de cultură şi fost director al Colegiului Emanuil Gojdu, Teodor Neş.

"Tată a trei copii, a fost pe câmpurile de luptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a confruntat cu problemele crizei economice de atunci, având mereu un respect faţă de familie şi o conduită morală exemplară. Pentru că întotdeauna a dat dovadă de imparţialitate şi corectitudine în meseria sa, cunoscuţii l-au supranumit "spaima controlului". Astăzi este la curent cu toate informaţiile şi actualităţile oraşului, urmăreşte atent atât ziarele cât şi emisiunile TV", se arată în comunicatul Primăriei.

Ajuns la centenar, Alexandru Pop spune că nu există vreun secret al longevităţii, însă, este important "să preţuieşti viaţa şi să nu-ţi baţi joc de ea, să trăieşti cumpătat, să nu faci abateri şi să reuşeşti prin propriile puteri".

Potrivit informării trimise de municipalitate, acesta a primit din partea administraţiei locale suma de 1.000 de lei şi o diplomă de excelenţă pentru îndelunga activitate desfăşurată în folosul comunităţii şi pentru conduita morală exemplară. Tot în cursul zilei de luni, Primăria Oradea a felicitat-o şi pe Nagy Ilona, care a împlinit şi ea venerabila vârstă de 100 de ani.

La mulţi ani!