Poliţia Locală s-a autosesizat săptămâna trecută după ce pe coşurile de gunoi stradale au apărut autocolante cu mesajul "Apărătorii patriei române. 09 iunie 2024" pe un fond tricolor.

Abţibildul, de altfel de o calitate îndoielnică şi uşor de desprins, reprezintă familia tradiţională formată dintr-un soţ şi soţie plus doi copii, un băieţel şi o fetiţă.

Mesajele au apărut simultan în mai multe oraşe din ţară, începând din Bucureşti, iar internauţii le-au atribuit formaţiunii Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR), care nu mai are răbdare până la alegerile europarlamentare, primele de anul viitor.

Conform înregistrărilor video ale camerelor de supraveghere, luate la verificat de poliţiştii locali, în Oradea autocolantele au fost lipite în noaptea de 11/12 iunie de un cuplu tradiţional format dintr-un bărbat şi o femeie, care au luat oraşul la pas.

Cum amplasarea unor mesaje în afara panourilor special amenajate şi fără avizul Primăriei constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 2.500 lei, pentru bugetul local abţibildurile reprezintă aur curat.

După identificarea autorilor, poliţiştii locali vor aplica amenzi, în cel mai tradiţional mod posibil...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!