Parcul Ghioceilor din Oradea a fost devastat de vandali chiar în prima zi a anului. 

"Parcul Ghioceilor... niciun coş de gunoi nu mai e la locul lui", a scris, în 1 ianuarie, orădeanca Florentina Bota pe grupul de Facebook "Oradea suntem noi".

În imagini se vede cum toate coşurile de gunoi au fost distruse şi aruncate în apropierea locurilor unde fuseseră montate.

Unii locatari din zona parcului spun că vina este a adolescenţilor. "În alţi ani nu mai stăteau nici băncile la locurile lor. Să nu vorbim de mizeria lăsată sub bănci! (coji, seminţe). Câtă lipsă de educaţie din partea unor adolescenţi! Ar trebui să li se dea în mână o mătură şi un făraş celor care fac mizeria. Până atunci nu vor învăţa doar cu amenzi plătite de părinţi", a comentat tot pe Facebook orădeanca Ana Maria. 

Postarea a strâns în câteva ore zeci de comentarii, iar unii orădeni spuneau că situaţia este, de fapt, mult mai gravă. "La fel în dimineaţa asta, (n.r. - 1 ianuarie) după ce lumea se întorcea din centrul oraşului, coşuri rupte pe Republicii, pe Magheru, bulevardul Decebal şi în apropiere de bulevardul 6 Martie. Chiar mă gândeam... proştii nu se pot simţi bine decât dacă distrug tot ce prind în cale?", a mai scris un orădean.