Celebrul domeniu al lui Michael Jackson, Neverland, care cuprindea propria grădină zoologică, un parc tematic şi un tren, dar şi o vilă de peste 1.100 de metri pătraţi, înconjurată de grădini şi un lac imens, a fost vândut pentru 22 de milioane de dolari, cu mult mai puţin decât preţul cerut, de 100 de milioane.

Potrivit news.ro, cumpărătorul este miliardarul investitor Ron Burkle, iar tranzacţia a fost descrisă de agentul imobiliar din Los Angeles care a mediat-o drept „un chilipir”, scrie The Guardian, citat de News.ro.

Proprietatea din Los Olivos, California, a fost locuinţa starului pop din 1987, când se afla la apogeul carierei, până la moartea sa în 2009. Michael Jackson a murit de supradoză de medicamente în altă locuinţă, în cartierul Holmby Hills din Los Angeles.

Neverland Michael Jackson

Dintre cele două proprietăţi ale celebrului artist, Neverland se întinde pe 1.091 de hectare şi era cea mai cunoscută. În anii 1990, procurorii din Santa Barbara au făcut percheziţii la fermă, pe care au descris-o ca fiind o lume de basm amenajată de Michael Jackson „pentru a-i atrage pe băieţi şi a-i molesta”, acuzaţie pentru care starul a fost achitat.

Ferma avea un parc tematic, un tren şi o grădină zoologică, unde erau ţinuţi urangutani şi un elefant pe nume Gypsy, primit de la Elizabeth Taylor în 1991. Complexul are mai multe piscine, teren de tenis, trei case pentru oaspeţi şi un cinematograf cu scenă.

Neverland Michael Jackson

Neverland se afla pe piaţă la vânzare din 2015. La momentul vânzării, ferma era deţinută de cei care îi administrau proprietăţile lui Jackson împreună cu firma Colony Capital, un fond de investiţii imobiliare.

Parcul de distracţii şi grădina zoologică au fost desfiinţate după moartea artistului.