Fiica lui John Mantooth, candidat pentru funcţia de judecător districtual a plătit 900 de dolari unui ziar local pentru a publica un anunţ de un sfert de pagină în care scrie: "John Mantooth nu este un tată bun, nu este un bunic bun şi nu ar fi un judecător bun".

De fapt, tânăra a şi demarat o campanie împotriva tatălui său şi a creat un website care se numeşte "Nu votaţi pentru tatăl meu!". Aici vizitatorii pot afla că Mantooth a minţit în campanie. Femeia spune că judecătorul, care are 3 divorţuri la activ, s-a prezentat alegătorilor drept un mare susţinător al valorilor familiei, când, de fapt, realitatea este cu totul alta.
Judecătorul nu a păstrat legătura cu niciuna dintre fostele soţii, cu copiii sau nepoţii lui.

Fiica şi ginerele candidatului la postul de judecător spun că are probleme şi la conduita profesională. Aceştia susţin că, din punct de vedere profesional, John Mantooth nu are merite care să-l recomande pentru funcţia la care candidează.

Ei cred că este de datoria lor să atragă atenţia membrilor comunităţii asupra acestei probleme şi de aceea au ataşat linkuri către documente care atestă modul în care acesta a prezidat mai multe procese, cu scopul de a demonstra lipsa de profesionalism a acestuia.

Judecătorul se apără şi susţine că fiica nu a reuşit să treacă peste durerea provocată de divorţul părinţilor.