Medicii nu au găsit un bolnav a cărui inimă să fie compatibilă cu cea a poliţistului Gabriel Venter, de 33 de ani, cel care miercuri seară şi-a împuşcat părinţii şi apoi şi-a tras un glonţ în cap. Deşi sora sa şi-a dat acordul pentru prelevarea cordului, ficatului, rinichilor şi corneei, medicii nu au mai prelevat inima.

"Cordul nu a mai putut fi prelevat, din cauză că nu s-a găsit un receptor compatibil", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Carmen Pantiş, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi în acelaşi timp coordonatorul programului de transplant în Bihor.

Operaţia de prelevare a organelor poliţistului s-a desfăşurat în noaptea de joi spre vineri, între orele 00.30 şi 6.30, la Spitalul Judeţean, la aceasta participând medici din Bucureşti, Cluj şi Oradea.

"Ficatul şi corneea au plecat la Bucureşti, unde sunt tranplantate în cursul zilei de astăzi (n.r. vineri), iar rinichii la Cluj", a precizat Pantiş. "Din toată povestea asta teribilă, este de apreciat gestul surorii poliţistului, care a fost extraordinar de puternică şi a acceptat donarea", a mai punctat medicul.

A fost cea de-a noua operaţie de prelevare de organe desfăşurată anul acesta la Spitalul Judeţean Oradea.