Comitetul Executiv al PSD Bihor, reunit marţi în şedinţă, a adoptat două rezoluţii: prima vizează susţinerea Guvernului PSD-ALDE, condus de prim-ministrul Sorin Grindeanu, iar cea de-a doua, reafirmarea susţinerii pentru preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

"PSD a câştigat alegerile într-un mod corect, cu un vot masiv. Până acum, Executivul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul şi litera Constituţiei. Din cele 41 de măsuri promise de primul ministru, Sorin Grindeanu, în primul trimestru al anului, 30 dintre ele au fost duse deja la îndeplinire. Obiectivul Guvernului Grindeanu este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa de mijloc, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi bani pentru a-şi permite o vacanţă pe an, în familie", a transmis filiala social-democrată bihoreană, printr-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri şi asumat de "Biroul de presă".

PSD-iştii mai spun că vor să asigure Guvernul "că vom rămâne puternici şi uniţi". "Membrii PSD Bihor cred că România are nevoie de stabilitate guvernamentală, politică şi economică, iar Guvernul legitim, susţinut de votul democratic a milioane de români, trebuie lăsat să pună în aplicare Programul la care s-a angajat. Aceasta este singura cale pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare şi democraţie", se mai arată în comunicatul organizaţiei.

Cât despre reafirmarea susţinerii faţă de Liviu Dragnea, social-democraţii bihoreni spun că preşedintele lor "a dovedit că este un lider puternic şi devotat valorilor social-democrate".

"Sub conducerea sa, anul trecut, PSD a obţinut cel mai bun scor electoral din istoria sa, ceea ce a permis partidului să fie astăzi la guvernarea ţării. Liviu Dragnea trebuie să îşi continue activitatea de preşedinte al partidului, în primul rând, pentru că domnia sa poate păstra unitatea organizaţiei şi, în al doilea rând, pentru că este garantul implementării Programului de guvernare al PSD, un program menit a creşte nivelul de trai al tuturor românilor", arată comunicatul.

Comitetul Executiv al PSD Bihor este format din preşedintele filialei, membrii Biroului Permanent Judeţean, preşedinţii organizaţiilor locale, parlamentari, europarlamentari, consilieri judeţeni, primari şi membri ai organizaţiei.