La PSD Bihor nu este loc de surprize. După ce preşedintele organizaţiei, Ioan Mang, a declarat că aşteaptă demisia premierului Sorin Grindeanu, filiala pe care o conduce a anunţat că rămâne solidară cu Liviu Dragnea.

Printr-un comunicat de presă transmis vineri seară de "biroul de presă" se anunţă că în aceeaşi zi a avut loc la Marghita şedinţa Biroului Permanent Judeţean  lărgit al PSD Bihor. La şedinţă au participat conducerea judeţeană a organizaţiei, parlamentarii, primarii, consilierii judeţeni, responsabilii zonali, precum şi preşedinţii organizaţiilor locale PSD din zona Marghita. 

După ce liderul Ioan Mang le-a făcut o informare asupra deciziilor Comitetului Executiv Naţional privind retragerea sprijinului politic acordat Guvernului şi excluderea din partid a premierului Sorin Grindeanu, PSD-iştii au decis să păstreze direcţia.

"Organizaţia PSD Bihor se declară solidară cu actuala conducere a partidului şi îl susţine în continuare pe preşedintele Liviu Dragnea şi echipa din fruntea PSD", se arată în comunicat. Potrivit documentului, toţi membrii prezenţi la şedinţă s-au arătat de acord cu măsurile luate în CExN şi susţin iniţierea unei moţiuni de cenzură "împotriva unui prim-ministru ce ocupă funcţia în mod ilegitim".

O reacţie de solidaritate cu Dragnea a avut, vineri seară, şi biroul de presă din Bucureşti al PSD, care i-a criticat dur pe Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, după ce acesta din urmă a ţinut prima conferinţă de presă în calitate de secretar general al Guvernului.

Tot vineri seară, Mihai Fifor, liderul grupului PSD din Senat, a anunțat că parlamentarii vor fi convocați duminică, pentru a citi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Citiți și articolul Ponta, alături de Grindeanu: “Din această seară ne-am apucat de treabă, la Guvern nu se stinge lumina”