La doar câteva luni, după ce în toamnă s-a desfăşurat ediţia din 2010 a Naţionalelor de Cross, Pădurea de la Băile Felix a găzduit din nou aceste întreceri, cu menţiunea că acum pe lângă probele de seniori, tineret şi juniori I, au fost adăugate şi cele de juniori II.

În total, un număr de 317 concurenţi de la numeroase cluburi din ţară s-au întrecut pe distanţe variind între 4.000 metri, la junioare II, şi 10.000 metri, la seniori.

Întrecerile au fost foarte disputate, numeroşi competitori prăbuşindu-se pur şi simplu la pământ după ce au trecut linia de sosire. Dificultatea alergării a fost sporită şi de stratul de zăpadă aflat pe pistă.

Din păcate, la competiţia organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, Asociaţia Judeţeană de Atletism Bihor, CS Crişul şi Federaţia Română de Atletism, niciunul dintre cei nouă sportivi care au reprezentat Bihorul nu au putut urca pe podiumul de premiere.

Cel mai bun rezultat la individual l-a obţinut Maria Nicoleta Andrei, de la CSŞ CT "Mihai Viteazul" (antrenor Constantin Stohor), care s-a situat pe locul 8 la junioare I. La echipe, formaţia CSŞ CT "Mihai Viteazul", în componenţa Maria Andrei, Andreea Andrei, Denisa Milian, Delia Milian, Anita Bogosi şi Andreea Bortos, a ocupat cea mai bună poziţie pentru reprezentanţii judeţului Bihor, situându-se pe locul 6 în întrecerea pe echipe la junioare I.

Din păcate, Farkas Lajos (CS Crişul), sportivul orădean cotat cu cele mai mari şanse la o medalie şi în care bihorenii îşi puneau mari speranţe, n-a putut concura, el fiind accidentat.
La juniori I, băieţi, reprezentanţii LPS Iaşi au obţinut primul loc, secondaţi fiind de cei de la LPS "Avram Iancu" Zalău şi LPS Botoşani, iar la juniori II s-a impus LPS Botoşani, urmat de LPS Iaşi şi CSŞ Mediaş.

La individual juniori, s-au impus Anca Bunea (Roma Blaj), care a cucerit patru medalii (două de aur la individual şi câte una de argint şi bronz pe echipe) şi Claudiu Cimpoieru, de la Farul Constanţa. La tineret fete, proba a fost câştigată de bucureşteanca Liliana Danci, care s-a impus cu un avans considerabil faţă de celelalte urmăritoare.

La seniori, echipa de la Crişul Oradea (antrenoare Ella Kovacs), formată din Kovacs Andrea, Ciani Rodica, Korozsi Dorina, Dombi Szindy a ratat obţinerea unui rezultat pozitiv, din cauza abandonului ultimei sportive.

Întrecerile naţionale de cross de la Băile Felix au fost supervizate de Sorin Moldovan, secretar de stat pe probleme de tineret în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret.